Dasar Pengembalian dan Penggantian

SYARAT PENGEMBALIAN

Kembalikan barang yang belum dipasang dalam bungkusan asalnya dalam masa 3 hari. Produk yang dikembalikan akan diperiksa bersama-sama dengan resit dan barang harus dalam keadaan baik. Pembungkusan juga harus dalam keadaan asal dalam bekas penghantaran asal seperti yang diterima. Sekiranya barang / produk telah digunakan atau dirosakkan oleh pelanggan, tidak akan ada pengembalian wang. Elisa Home juga tidak akan bertanggungjawab sekiranya penghantaran anda hilang semasa transit kembali. Setelah kami memeriksa dan mengesahkan produk, pelanggan akan menerima bayaran balik mereka dalam masa 14 hari bekerja setelah pengesahan.
Sila kembalikan pembelian anda ke alamat berikut:
Plo 49, Jalan Rami 4, Kawasan Perindustrian Bukit Pasir, 84300 Muar Johor.
Bayaran balik akan dikeluarkan dalam kaedah pembayaran yang sama seperti pembayaran asal.

  • Bayaran balik akan dilakukan melalui mod pembayaran awal dan mungkin mengambil masa sehingga 14 hari bekerja.

Polisi pengembalian 3 hari kami tidak terpakai untuk item yang rosak akibat penyalahgunaan, penyalahgunaan dan pemasangan diri yang salah. Mesti memberikan gambar yang rosak sebelum dipasang dan gambar karton (kotak) yang rosak.
Anda bertanggungjawab untuk sebarang kos yang timbul dalam pengembalian produk kecuali produk tersebut rosak atau tidak seperti yang dijelaskan. Terdapat keadaan tertentu, di mana menurut budi bicara kami, kami tidak dapat menerima pengembalian, membatalkan pesanan atau menawarkan bayaran balik melainkan jika produk tersebut rosak (atau melainkan ada pelanggaran hak undang-undang anda yang lain).
Pengecualian ini adalah seperti berikut:

  • di mana anda tidak mempunyai bukti pembelian;
  • di mana produk dikembalikan tanpa pembungkusan penuh;
  • di mana produk tidak dikembalikan dalam keadaan boleh dijual; dan
  • di mana produk tersebut adalah makanan atau minuman, produk yang mudah rosak (bunga potong atau tanaman) atau produk lain yang berlaku pengecualian dalam peraturan 28 Peraturan Kontrak Pengguna (Maklumat, Pembatalan dan Bayaran Tambahan) 2013.

*Kami tidak akan menanggung sebarang tanggungjawab terhadap sebarang kerosakan selepas dipasang.DASAR PENGGANTIAN

Hubungi khidmat pelanggan kami dalam masa 3 hari, berserta foto papan yang rosak dan nombornya atau bahagian yang hilang. Bahagian yang rosak disarankan untuk mengitar semula, kami tidak akan meminta untuk kembali kepada kami. Sekiranya bukan bahagian yang penting, anda disarankan untuk memasang bahagian lain dan menunggu jangkauan penggantian.
Dasar penggantian 3 hari kami tidak terpakai kepada barang-barang yang rosak akibat penyalahgunaan, penyalahgunaan dan pemasangan sendiri yang tidak betul. Mesti menyediakan gambar yang rosak sebelum dipasang dan foto karton(kotak) yang rosak.
*Kami tidak akan menanggung sebarang tanggungjawab terhadap sebarang kerosakan selepas dipasang. Tetapi anda juga boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan kami untuk siasatan pembelian bahagian yang rosak atau hilang.